Nedostatok možností na čítanie? Vyrieši to Pocket

Chceli by ste čítať váš obľúbený obsah z internetu kdekoľvek a kedykoľvek, ale nemáte na to dostatok času alebo možností? Pomôžte si aplikáciou a webovou službou Pocket.

Poznáte ten pocit, keď začnete využívať nejakú službu či aplikáciu, ktorá vás ohúri až natoľko, že sa začnete pýtať, ako ste doteraz mohli fungovať bez nej?

Presne takýto pocit som nadobudol, keď som tento rok začal s používaním aplikácie Pocket od spoločnosti Mozilla Corporation, prevádzkujúcej populárny internetový prehliadač Mozilla Firefox.


(Elijah O'Donnell via Unsplash)


Pocket je aplikácia slúžiaca na manažovanie článkov, videí alebo webových stránok prehliadaných na internete. Aplikácia umožňuje uložiť článok, video alebo stránku z internetu do služby Pocket (vrecko) a prečítať si ich neskôr, kedykoľvek a na akomkoľvek zariadení, vrátane mobilného telefónu. Aplikácia dokáže zosynchronizovať viaceré zariadenia, takže to, čo si uložíte na jednom zariadení, napríklad na PC alebo notebooku, si kedykoľvek môžete prečítať na mobilnom telefóne, a to aj bez pripojenia na internet.

Aplikácia vznikla v roku 2007 a na rovnakom princípe funguje aj v niekoľkých ďalších internetových prehliadačoch. V súčasnosti ju používajú už desiatky miliónov ľudí po celom svete.

Ako na to: Mozilla Firefox | Google Chrome

Priznám sa, že pri mojej časovo veľmi náročnej práci, pri ktorej prakticky neustále niečo čítam, sa táto služba stala neoceniteľnou. Kým som ju nevyužíval, neprečítané články som si ukladal rozličnými menej efektívnymi spôsobmi a vracal som sa k nim iba na jednom zariadení. K službe som sa dostal po tom, ako mi to začalo prekážať. Pátral som po službe, ktorá mi ušetrí čas a umožní mi čítať aj tam, kde som dovtedy bežne nečítal.

Vďaka službe Pocket dnes šetrím fúru času. Ak na nejaký rozsiahly článok práve nemám čas, jednoducho si ho uložím do tejto služby a vrátim sa k nemu v mobilnom telefóne, keď napríklad stojím v rade, cestujem, nepracujem za svojím pracovným stolom, alebo keď akurát nemám prístup na internet. Službu si cením práve z dôvodu, že mi ponúkla nové možnosti na čítanie, ktoré tvorí významnú časť môjho pracovného i voľného času.

Pokiaľ aj vy hľadáte nové možnosti na čítanie či možnosť, ako ušetriť čas, využiť ho efektívnejšie, uložiť si obľúbený obsah z internetu a čítať ho kdekoľvek a kedykoľvek, aplikáciu Pocket môžem jedine odporučiť.

Martin Užák | 09.11.2018