K jedinečnému obsahu knihy Red Wings Corner

Elektronická kniha Red Wings Corner je v mnohých smeroch unikátna. Prispieva k tomu skutočnosť, že súčasťou knihy sú aj také témy a oblasti, ktorým sa nevenovali žiadni severoamerickí ani európski autori.
  
V predhovore knihy Red Wings Corner sa uvádza, že mnohé články tejto knihy sa zaoberajú témami, ktorým sa v podobnom duchu a rozsahu nevenovali žiadni severoamerickí a európski autori. I z toho dôvodu má táto hokejová kniha interdisciplinárny charakter, keďže okrem ľadového hokeja zasahuje aj do iných sfér a oblastí, akými sú napr. filozofia, psychológia, etika, sociológia, politika či ekonomika.

Ak ale NHL a obzvlášť Detroit Red Wings nesledujete podrobne a dlhodobo, môžete mať problém rozoznať, ktorý obsah má jedinečnú formu a nemožno ho preto nájsť v žiadnych iných knihách a na internete (výnimku tvorí iba Hockeytown Blog, na ktorom sú niektoré články knihy uverejnené dodnes).

Aby bolo vaše pátranie po jedinečnom obsahu knihy Red Wings Corner uľahčené, nižšie poukazujem na zoznam desiatich vybraných článkov, ktoré sú v tejto knihe najväčšmi príznačné svojou jedinečnosťou.

  • K etike vystupovania európskeho fanúšika NHL... Etika vystupovania dnes nie je ničím neobvyklým. Tento pojem sa v posledných rokoch začal ustaľovať v rôznych oblastiach, ľadový hokej nevynímajúc.
  • Nezabudnuteľných 17 miliónov pre gólmanov... V sezóne 2003/04 vyrobili Detroit Red Wings často prehliadanú zaujímavosť, ktorá nemá v histórii NHL obdoby. Tento článok ju dokumentuje.
  • Spomienka na temný november 2005... O srdcovom kolapse Jiřího Fischera počas zápasu NHL sa toho popísalo mnoho. Tento článok ale vťahuje do diania vzácnou autenticitou onoho osudného dňa.
  • Inteligencia ako základ modernej hokejovej výchovy... O hokejistoch sa hovorí, že veľa inteligencie nepobrali, resp. že ju ani nepotrebujú. Ukazuje sa však, že z tohto tvrdenia je iba mýtus.
  • Pozoruhodná strelecká séria Henrika Zetterberga... NHL si udržiava kvantum štatistík, ktoré by vás často ani nenapadli. V tomto článku je popísaná pozoruhodná štatistika, na ktorú sa akosi zabudlo.
  • Niektoré diskutované témy trochu inak.... Sú skutočnosti, o ktorých sme presvedčení a nič by nás na nich nemalo prekvapiť. Ak sa ale na ne pozrieme z iného uhla pohľadu, môžu sa javiť úplne inak.
  • Krátka a neúspešná história OSHL... Počas výlukovej sezóny 2004/05 vzniklo veľa projektov, ktoré sa minuli svojmu účinku. Tento článok prináša jedinečné informácie o blamáži menom OSHL.
  • Bandwagoning - známy neznámy pojem... Ekonomika a politika pozná pojem bandwagoning, alebo tzv. efekt rozbehnutého vlaku. Nemalo by sa však zabúdať, že tento efekt je rozšírený aj v hokeji.
  • O odvážnom boji s nepriazňou osudu... Jedinečný článok o odvážnom kanadskom chlapcovi, ktorý ohúril zlatého olympijského kouča, celé mužstvo NHL a mnohých, ktorí o jeho boji počuli.
  • Jedno malé veľké poďakovanie... V záverečných pasážach knihy figuruje jedna médiami prehliadaná myšlienka slávneho Mikea Babcocka. Až o niekoľko rokov neskôr sa ukázalo, aká bola pravdivá.


Red Wings Corner, Martin Užák, kniha o Detroit Red Wings


Martin Užák | 14.02.2016