Hockeytown Blog a jeho úspešný rok 2012

Jedným z mojich najvýznamnejších internetových projektov je blog Hockeytown Blog, jediný blog svojho druhu v SR a ČR. Príspevok sa vracia do roku 2012, ktorý bol dosiaľ najlepším rokom v histórii tohto blogu.

Pre Hockeytown Blog, blog fungujúci na adrese detroitredwings.blog.cz, bol rok 2012 najlepším rokom v jeho histórii. Tu sú najvýznamnejšie méty, na ktoré sa mu v tomto období podarilo dosiahnuť:

Rozmach celosvetovej návštevnosti... Po tom, čo bol 5. januára 2012 zaznamenaný vôbec prvý originálny návštevník zo štátu Uzbekistan, sa počet návštev rozdelených podľa krajín rozšíril na číslo 135. So 47 štátmi USA a 11 provinciami alebo teritóriami Kanady ide dohromady o 193 oblastí z celého sveta. Táto pestrá kolekcia originálnych návštev názorne ukazuje, aká je športová značka "Detroit Red Wings" populárna.

Účasť v súťaži "Blog roku 2012"... Hockeytown Blog bol začiatkom júla minulého roka poctený nomináciou do najväčšej súťaže v doterajšej histórii blog.cz. V silnej konkurencii finálovej kategórie "Fanblog", v ktorej súperil s blogmi venujúcimi sa japonskému anime, nemeckej chlapčenskej skupine, írskej rockovej kapele a hokejovému klubu HC Košice, sa mu podarilo obsadiť štvrtú priečku so ziskom 320 hlasov.

Vstup do autorského klubu blog.cz... Autorský klub je mnohými členmi komunity blog.cz kritizovaný a odvrhovaný. Vstup do tejto vybranej spoločnosti však stále možno vnímať ako úspech, tobôž v prípade športovo orientovaných blogov, akých je na blog.cz ako šafránu. Hockeytown Blog vstúpil do autorského klubu 7. septembra 2012, teda presne v deň prvého výročia leteckej katastrofy v Jaroslavli.

Rozhovor so Sarah Lindenauovou... Záver septembra 2012 sa niesol v znamení exkluzívneho rozhovoru s rešpektovanou americkou novinárkou Sarah Lindenauovou, ktorá sa písaniu o Detroit Red Wings venuje od roku 1997. Rozhovor bol uverejnený v slovenskom i originálnom anglickom znení a stretol sa s radou pozitívnych ohlasov. Obsah rozhovoru bol rozoberaný aj vo vysielaní michiganského rádia WMKT.

Martin Užák | 19.01.2013