Erráta k elektronickej knihe Red Wings Corner

V každej knihe nabitej číslami, informáciami a poznatkami sa môže nájsť nejaká tá chyba a nezrovnalosť. Niekoľko som ich našiel aj v knihe Red Wings Corner a v tomto článku na ne upozorňujem.
  
Daniel Hevier raz povedal, že dlho odkladá moment, kedy po prvýkrát nazrie do svojej novej knihy, pretože je to nepísaný vydavateľský a tlačiarenský zákon, že kedykoľvek ju autor alebo vydavateľ otvorí, na hocakom mieste, tak práve tam je tá jedna chyba, ktorá sa v tej knihe vyskytne, aj keby bola jedna jediná.

Autor niekedy natrafí na chybu a uvedomí si, že konkrétny text nenapísal tak, ako chcel. V prozaických či poetických dielach sa vždy nájde niečo, čo by išlo napísať lepšie. Čo potom také odborné knihy, ktorú sú nabité stovkami čísel, konkrétnych informácií a poznatkov? V takých knihách sa to môže chybami len hemžiť.

Na niekoľko nedopatrení a nezrovnalostí, našťastie len drobných a nezávažných, som natrafil i v elektronickej knihe Red Wings Corner, vydanej koncom septembra 2015. Z tohto dôvodu som pripravil tento malý elektronický súpis chýb, ktoré boli postupne odhalené po finalizácii a vydaní dokumentu.

Predkladaný zoznam obsahuje číslo strany, kde sa chyba vyskytla, kapitolu (článok, pasáž) knihy, kde bola chyba nájdená, podobu chyby a jej opravu. Zoznam priebežne aktualizujem o každú nezrovnalosť, na ktorú pri práci s knihou natrafím. Pokiaľ by ste na nezrovnalosti v tejto knihe natrafili aj vy, neváhajte ma kontaktovať a upozorniť. Koniec koncov, vždy je čo upravovať a naprávať, pretože, ako vieme, chybovať je ľudské.



strana: 78
kapitola: Spomienka na temný november 2005
chyba: "na severozápade Kanady"
oprava: "na juhozápade Kanady"

strana: 78
kapitola: Spomienka na temný november 2005
chyba: "z výjazdu na severozápad Kanady"
oprava: "z výjazdu na juhozápad Kanady"

strana: 82
kapitola: Spomienka na temný november 2005
chyba: "už o tri dni od incidentu"
oprava: "už o tri dni od prepustenia"

strana: 143
kapitola: Piešťanské šialenstvo 1987
chyba: "hoci oba znepriatelené mužstvá"
oprava: "hoci obe znepriatelené mužstvá"




Martin Užák | 31.12.2016