Hockeytown Blog Reprint: Výluka 2012/13 v skratke

Blog Hockeytown Blog bol v lete 2017 presťahovaný, na novú adresu to však nedotiahli všetky jeho pôvodné články. Niektoré z nich preto retrospektívne uverejňujem na tomto blogu.

Hockeytown Blog je jednou z najvýznamnejších častí môjho pracovného portfólia. Keď som ho v lete 2017 sťahoval na novú adresu, nesťahoval som ho celý, takže niektoré jeho články z internetu zmizli. Touto cestou sa k niektorým pôvodným článkom blogu vraciam a retrospektívne ich uverejňujem aspoň na tomto blogu. Všetky takto uverejnené články sú označené titulkom Hockeytown Blog Reprint.

______________________________

Výluka NHL 2012/13 bola odpudzujúca, zbytočná a povrchná, no do istej miery aj poučná. Napríklad fanúšikom Detroit Red Wings ukázala, ako ľahko môžu prísť o festival spojený so zápasom Winter Classic, ako sa ich hráči vyjadrujú pred médiami, alebo s akým nadšením sa robí hokej v prvej švédskej divízii alebo v Škótsku.

Udalostiam spojeným s výlukou bola na blogu Hockeytown Blog venovaná pozornosť vo viacerých článkoch, ktoré sa vždy snažili oprostiť od kdekoľvek dostupných horúcich správ a všeobecných aktualít. Všetky tieto články opisovali ucelenú a časovo ohraničenú tému, čím ich možno zaradiť pod hlavičku seriálu Around The Web.

Úlohou seriálu Around The Web je opätovne pripomenúť a vyzdvihnúť zaujímavý a ucelený obsah, ktorý sa počas určitého časového intervalu objavil na blogu Hockeytown Blog alebo na stránkach jeho aktuálnych partnerov.

V tejto edícii seriálu teda o výluke:

  • Nie, pán Donald Fehr sa nezmenil... Obsiahle priblíženie bohatej kariéry šéfa NHLPA Donalda Fehra. Korene vzniku článku siahajú do dôb, kedy hokejový svet tohto muža veľmi nepoznal.
  • Výluka ako rana pre komunitné aktivity... Netradičný pohľad na výluku, ktorú možno vnímať aj ako vážny zásah do rozvinutých (a veľmi dôležitých) komunitných aktivít Detroit Red Wings.
  • "Tomáš Tatar zanechal v extralige výborný dojem"... Podrobné ohliadnutie za krátkou anabázou a výkonmi útočníka Grand Rapids Griffins v najvyššej slovenskej súťaži.
  • "Z nostalgickej show veteránov nebude tento rok nič"... Návrat k nabitej listine legiend a osobností, ktoré sa 31. decembra 2012 mali ukázať v zápasoch starých gárd Detroitu a Toronta.
  • "Späť k anabáze Jonathana Ericssona vo Švédsku"... Zhrnutie trojtýždňového pôsobenia zadáka Detroit Red Wings v tretej a druhej najvyššej súťaži vo Švédsku.
  • "Ako sa im darilo v európskych súťažiach"... Detailný prehľad výsledkov a výkonov, ktoré zaznamenali hokejisti Red Wings počas dočasného pôsobenia v európskych súťažiach.

* článok bol pôvodne uverejnený 16. januára 2013

* články v úvodzovkách nájdete v archíve blogu Hockeytown Blog za roky 2011-2012 a 2013-2014