K niekoľkým zatúlaným e-mailom

Príspevok reagujúci na viacero e-mailov s neaktuálnymi alebo nepresnými informáciami o knihe o nitrianskom Rock Clube naOZZaY. Príspevok bol pôvodne uverejnený v septembri 2012, aktuálny je však dodnes.

Keď som nedávno kontroloval jeden z účtov, ktorý začiatkom roka 2010 pátral po povoleniach k publikovaniu v knihe o nitrianskom Rock Clube naOZZaY, natrafil som na niekoľko zatúlaných odpovedí na e-maily s neaktuálnymi informáciami. Usúdil som preto, že celá záležitosť zasluhuje jedno ucelené vysvetlenie.

Komunitné dielo Rock Club očami štamgastov je z veľkej časti tvorené kompiláciou textov a fotografií takmer 130 protagonistov. Tí všetci sa vyjadrili v januári a februári 2010 a s uverejnením svojich informácií súhlasili. Zvyšných zhruba 60 osôb s uverejnením nesúhlasilo, nevyjadrilo sa, alebo sa vyjadrilo neskoro.

Kniha bola po prvýkrát uverejnená v sérii blogových článkov, a to 8. marca 2010. Od 16. augusta 2011 prešla do podoby súboru PDF, ktorý si možno ľahko stiahnuť z internetu. Nakoniec treba spomenúť aj apríl 2012, kedy sa všetky artikle a odkazy týkajúce sa tohto diela presunuli na blog Literatúra bez príkras.

Priznávam, že zmena formy obsahu a presun sprievodných informácií na novú adresu sa mohli podpísať pod neprehľadnosť. V každom prípade, fámy o pretrvávajúcich prípravách tohto diela sú nepravdivé. Kniha je dávno na svete, je dostupná elektronicky a v budúcnosti sa nijak nebude dopĺňať ani rozširovať.

Pokiaľ patríte k tým dotyčným, ktorí sa ozvali neskoro, so spoluautorom Jánom Mihálom vás prosíme, aby ste nás ohľadom dodatočného zaradenia vašich textov alebo fotografií viac nekontaktovali.

Pokiaľ ste odpoveď na svoju otázku nenašli, píšte na e-mail m.uzak@yahoo.com alebo literarnyblog@gmail.com.

Martin Užák | 14.09.2012