Hockeytown Blog Reprint: O Čechoch a Slovákoch

Blog Hockeytown Blog bol v lete 2017 presťahovaný, na novú adresu to však nedotiahli všetky jeho pôvodné články. Niektoré z nich preto retrospektívne uverejňujem na tomto blogu.

Hockeytown Blog je jednou z najvýznamnejších častí môjho pracovného portfólia. Keď som ho v lete 2017 sťahoval na novú adresu, nesťahoval som ho celý, takže niektoré jeho články z internetu zmizli. Touto cestou sa k niektorým pôvodným článkom blogu vraciam a retrospektívne ich uverejňujem aspoň na tomto blogu. Všetky takto uverejnené články sú označené titulkom Hockeytown Blog Reprint.

______________________________

Hockeytown Blog doposiaľ zverejnil 354 článkov. Väčšina z nich priniesla atypický pohľad na zvolené témy, pretože zmyslom blogu nikdy nebolo informácie bezducho a nepodložene prenášať a lacno ich predávať s bezhraničným vyzdvihovaním a uprednostňovaním českých a slovenských hokejistov.

Pri takomto zameraní je pochopiteľné, že blog neprekypuje množstvom článkov o českých a slovenských hokejistoch, ako je tomu na rádových českých a slovenských hokejových weboch. Ubehla však už dostatočne dlhá doba na to, aby sa aj na tomto blogu dalo obzrieť za obsahom, ktorý u majority českých a slovenských hokejových fanúšikov či osobitne fanúšikov Detroit Red Wings púta najväčšiu pozornosť.

To všetko v rámci seriálu Around The Web, ktorého hlavnou úlohou je vyzdvihovať a pripomínať zaujímavý a časovo i tematicky ohraničený obsah z blogu Hockeytown Blog alebo zo stránok jeho aktuálnych partnerov.

Táto edícia seriálu Around The Web je teda prehľadom desiatich originálnych článkov, ktoré ako doposiaľ jediné na tomto blogu hovoria výhradne o Čechoch a Slovákoch v drese Detroit Red Wings:

  • "Tomáš Tatar zanechal v extralige výborný dojem"... Rekapitulácia krátkeho pôsobenia slovenského útočníka v drese ŠHK 37 Piešťany s osobitným dôrazom na zápas z 30. septembra 2012 v Žiline.
  • "Stane sa z Detroitu malé česko-slovenské mužstvo?"... Staršie polemizovanie nad časmi, ktoré po rokoch skutočne nastali a z Red Wings urobili klub s najvyšším počtom Čechov a Slovákov v NHL.

* článok bol pôvodne uverejnený 4. apríla 2015

* články v úvodzovkách nájdete v archíve blogu Hockeytown Blog za roky 2011 a 2012

* staršie a mnohé novšie články o Čechoch a Slovákoch v drese Detroit Red Wings nájdete na novej adrese blogu Hockeytown Blog na jednom mieste pod tagom Česi a Slováci