Hockeytown Blog Reprint: December 2010 v skratke

Blog Hockeytown Blog bol v lete 2017 presťahovaný, na novú adresu to však nedotiahli všetky jeho pôvodné články. Niektoré z nich preto retrospektívne uverejňujem na tomto blogu.

Hockeytown Blog je jednou z najvýznamnejších častí môjho pracovného portfólia. Keď som ho v lete 2017 sťahoval na novú adresu, nesťahoval som ho celý, takže niektoré jeho články z internetu zmizli. Touto cestou sa k niektorým pôvodným článkom blogu vraciam a retrospektívne ich uverejňujem aspoň na tomto blogu. Všetky takto uverejnené články sú označené titulkom Hockeytown Blog Reprint.

______________________________

Končiaci sa december 2010 prináša na blogu Hockeytown Blog novinku v podobe článkov pod hlavičkou nového seriálu Around The Web. Úlohou seriálu je opätovne pripomenúť a vyzdvihnúť zaujímavý a ucelený obsah, ktorý sa počas určitého časového intervalu objavil na blogu Hockeytown Blog alebo na stránkach jeho partnerov. V premiérovej edícii seriálu Around The Web sa môžete vrátiť k všetkému podstatnému, čo sa na blogu Hockeytown Blog udialo počas hektického decembra 2010.

Detroit Red Wings absolvovali v decembri 2010 najťažší mesačný program vo svojej histórii, čo sa prejavilo aj väčším počtom porážok. V závere roka však opäť dominovali a tlačili sa do absolútneho čela súťaže, a to i napriek zraneniam útočníkov Pavla Daciuka a Dannyho Clearyho. Krátke reportáže zo sérií viacerých stretnutí predstavujú články "Návrat Detroit Red Wings z Kalifornie" a "Týždeň o jednom víťazstve a troch porážkach".

Red Wings počas tohto obdobia absolvovali aj ojedinelé súboje proti súperom z Východnej konferencie. Boje s Montreal Canadiens a New Jersey Devils sú zachytené slovom prostredníctvom článkov "Nostalgické víťazstvo nad Montreal Canadiens" a "Príjemná návšteva Red Wings v Newarku".

December 2010 priniesol aj niekoľko historických okamihov. Z tých najvýznamnejších sa patrí spomenúť prvý hetrik v kariére Nicklasa Lidströma či 400. víťazstvo brankára Chrisa Osgooda. Hockeytown Blog sa týmto míľnikom nevenoval, zato pripomenul iný magický moment: článok "Pocta pre Chrisa Cheliosa v Chicagu" približuje slávnostnú noc bývalého hráča a súčasného zamestnanca Red Wings v jeho rodnom meste.

Drobnohľad sa dotýkal aj rôznych aspektov výchovy mladých hokejistov. V článku Inteligencia ako základ modernej hokejovej výchovy sa môžete dočítať, aký veľký význam môže mať zdravá psychologická príprava. Artikel "Brendan Smith na čele rebríčka nádejí" prináša alternatívny pohľad na mladé nádeje Detroit Red Wings.

Záverom nemožno opomenúť ani svetový šampionát hráčov do 20 rokov. Šampionát sa v posledných rokoch hráva tradične na prelome kalendárnych rokov; v decembri 2010 som mu venoval dva články. Prvým bol článok "Na štarte juniorských majstrovstiev sveta 2011" s prehľadom zástupcov Red Wings na turnaji. Druhým bol Komentár: Kauza Petr Mrázek & Adam Polášek o problémoch s nomináciou v českom národnom tíme.

* článok bol pôvodne uverejnený 2. januára 2011

* články v úvodzovkách nájdete v archíve blogu Hockeytown Blog za roky 2009 a 2010. Niektoré z predstavených článkov sú súčasťou elektronickej knihy Red Wings Corner.