Hockeytown Blog Reprint: Čo bolo, je a bude

Blog Hockeytown Blog bol v lete 2017 presťahovaný, na novú adresu to však nedotiahli všetky jeho pôvodné články. Niektoré z nich preto retrospektívne uverejňujem na tomto blogu.

Hockeytown Blog je jednou z najvýznamnejších častí môjho pracovného portfólia. Keď som ho v lete 2017 sťahoval na novú adresu, nesťahoval som ho celý, takže niektoré jeho články z internetu zmizli. Touto cestou sa k niektorým pôvodným článkom blogu vraciam a retrospektívne ich uverejňujem aspoň na tomto blogu. Všetky takto uverejnené články sú označené titulkom Hockeytown Blog Reprint.

______________________________

Čo sa dialo pred play-off 2011, čo sa dialo počas neho a čo sa bude diať do konca ročníka 2010/11? Na tieto otázky odpovedá predkladaný článok alias druhá časť seriál Around The Web. Seriál, ktorého úlohou je opätovne pripomenúť a vyzdvihnúť zaujímavý a ucelený obsah blogu Hockeytown Blog z určitého časového obdobia, je tentoraz rozšírený aj o novinky z partnerských i nepartnerských stránok blogu.

Záver základnej časti sa niesol v znamení atypického štatistického seriálu, ktorý počas piatich aprílových dní priniesol tri články o aspektoch, ktorým sa na iných weboch a blogoch o NHL nevenovala žiadna pozornosť. V článku "Späť k obracaniu sa za súpermi zo základnej časti" bol rozoberaný vývin umiestnenia Red Wings v základnej časti sezóny 2010/11, v článku "Sumár ortieľov a verdiktov sezóny 2010/11" boli zasa priblížené rôzne zaujímavosti spojené s rozhodcami v NHL, a nakoniec v článku Najligotavejší klenot Hockeytownu? Pavel Daciuk! sa pozornosť venovala vyhlasovaniu troch hviezd všetkých zápasov Red Wings v základnej časti.

Prvé načretie do atmosféry play-off priniesol článok "O slabinách, vráskach a výkričníkoch". Článok polemizoval o nevýhodách, ktoré Detroit Red Wings mohli stáť postup do ďalších kôl bojov o Stanley Cup. Definitívnu účasť Red Wings vo vyraďovacích bojoch vyzdvihol článok "Red Wings dve dekády medzi elitou NHL". K vytvoreniu správnej teploty varu prispieval aj retrospektívny článok Krutý osud Colorado Avalanche v play-off 2008.

Séria úvodného kola play-off 2011 medzi Red Wings a tímom Phoenix Coyotes mala najkratšie možné trvanie, čo v kontexte približoval článok "Prvé kolo play-off 2011 bez straty kvetinky". Súperom Red Wings v semifinále Západnej konferencie boli San Jose Sharks, čím Red Wings dokonale kopírovali svoj vlaňajší program.

Kľúčové východiská série druhého kola play-off boli nastolené v artikli "Preview série play-off medzi Red Wings a Sharks". Prvým dvom prehrám Detroitu v Kalifornii sa venoval článok "Red Wings vs Sharks: ako sa vrátiť späť?", aby ho o niekoľko dní neskôr doplnil povzbudivý článok "Opatrné oprašovanie historických kroník". Ako dnes už vieme, otočenie série so Sharks z 0:3 na 4:3 nakoniec neprišlo a Red Wings sa so sezónou 2010/11 rozlúčili. Analýzu a hodnotenie ich konfrontácie so Sharks priniesol článok "Obrat nedokonaný, sezóna Red Wings končí". Tento článok neskôr doplnil aj veľký prehľad s názvom "Red Wings a chronológia sezóny 2010/11".

Okrem Red Wings bola pozornosť venovaná aj medzinárodnému podujatiu, ktorým v prvých májových týždňoch žilo celé Slovensko. No aj napriek tomu, že z organizácie majstrovstiev sveta v hokeji sa stala udalosť celospoločenského významu, slovenský hokej sa nemohol očistiť od problémov, ktoré sa (opäť) zamietli pod koberec.

Nesváry a rôzne kauzy slovenského hokeja boli priblížené v rozhovore s predstaviteľmi iniciatívy Spojme sa pre hokej. Rozhovor nájdete pod titulkom Marek Duľa & Oskar Turcsányi: Slováci sú už raz takí. Z ostatných artiklov venovaných svetovému šampionátu možno spomenúť ešte dva májové články. V článku "Bývalí zástupcovia Red Wings na MS na Slovensku" sú zhrnuté výsledky niekdajších hráčov Detroitu na šampionáte, zatiaľ čo článok "Škandály a prešľapy MS na Slovensku" pripomína rôzne aféry z organizácie šampionátu.

Záverom ešte sľubovaný prehľad niekoľkých noviniek a zaujímavostí z partnerských a výnimočne aj niekoľkých nepartnerských stránok blogu Hockeytown Blog:

  • Poľský web DetroitRedWings.pl sa v posledných deviatich rokoch etabloval medzi najlepšími európskymi webmi o Detroit Red Wings. V minulých mesiacoch sa na stránke objavil zoznam všetkých "Červených krídel" s poľskými koreňmi. Tento zaujímavý prehľad o aktuálne dvadsiatke hokejistov, medzi ktorými nechýba ani lúčiaci sa obranca Brian Rafalski, nájdete v sekcii "Polacy w Red Wings".
  • Ak sa chcete pokochať množstvom autogramov hokejových legiend a nádhernými kresbami hokejistov, rozhodne by ste nemali prehliadnuť stránku HOF.wbl.sk. Zbierka, ktorej autorom je Norbert Šátek, drží medzi najnovšími úlovkami podpísanú kresbu legendárneho centra Detroitu, Alexa Delvecchia.
  • V slovenskom hokeji to naďalej vrie. Blíži sa výmena vedenia SZĽH a snáď aj riadna snaha o nápravu všetkých prešľapov a chýb, ktoré tento niekdajší národný šport položili do kolien. Navštívte stránku projektu SpojmeSaPreHokej.eu a zapojte sa do ankiet pátrajúcich po predstavách fanúšikov o novej štruktúre SZĽH, vytúžených zmenách a pohľadoch na nedávno skončený svetový šampionát.
  • Rešpektovaný server RedWingsCentral.com, ktorý bol na tomto blogu popisovaný už mnohokrát, prešiel krátko pred spustením play-off rekonštrukciou. Jej výsledkom je nová podoba rebríčka talentovaných hokejistov Red Wings. Hlavnou zmenou je skutočnosť, že rebríček vás okrem aktuálneho prehľadu môže vrátiť až do poradí zo sezóny 2007/08. Zmenami servera sa písanie o týchto rebríčkoch na tomto blogu končí. Konečný rebríček talentov Red Wings v sezóne 2010/11 nájdete už len na domovskej adrese servera, tradične v časti "Prospects".
  • Oficiálny web Red Wings pripravil na začiatok leta ďalší nový, tentoraz spomienkový seriál. Spomienková edícia zvaná "By The Numbers" bude každý pondelok informovať o rôznych zaujímavých číslach, na ktoré dosiahli hokejisti Detroitu v ročníku 2010/11. Autorom seriálu je reportér Dave Burke, ktorý si v každom týždni berie na paškál iného hokejistu. Zhŕňanie výkonov odštartovalo 16. mája 2011 drobnohľadom o Nicklasovi Lidströmovi a pokračovalo o týždeň neskôr, kedy prišiel na rad Mike Modano. S prihliadaním na počet hokejistov, ktorí za Red Wings v sezóne 2010/11 nastúpili, je prakticky isté, že toto numerické mapovanie bude trvať až do konca leta. Rozhodne ho neprehliadnite.

* článok bol pôvodne uverejnený 25. mája 2011

* články v úvodzovkách nájdete v archíve blogu Hockeytown Blog za roky 2011 a 2012. Mnohé z predstavených článkov sú súčasťou elektronickej knihy Red Wings Corner.