Ako vydať knihu: tipy, odporúčania, skúsenosti

Chceli by ste vydať knihu, ale neviete, ako na to? Nezúfajte! Tento článok vás navedie k súboru všetkých potrebných praktických informácií, ktoré na začiatok budete potrebovať.

Chcete vydať knihu, ale neviete, ako na to? Robíte to po prvýkrát a pýtate sa, či aj vy máte šancu? Uvažujete nad vydaním vlastným nákladom, alebo by ste boli radi za spoluprácu s vydavateľstvom? Čo všetko na vás pri tomto procese čaká? Na čo si dať pozor, s čím treba rátať, čo si treba uvedomiť? Aké sú vaše možnosti?

Ak hľadáte odpoveď na niektorú z uvedených otázok a doteraz ste neboli úspešní, nezúfajte! Na internete existuje jedinečný, ucelený a slovensky písaný súbor potrebných informácií, ktoré vám môžu pomôcť. Autorom článku je pán Vladimír Preložník, majiteľ internetového vydavateľstva a kníhkupectva Enigma so sídlom v Nitre. Článok nájdete na stránkach Enigmy pod týmto odkazom: Chcem vydať knihu. Aké mám možnosti?

 
Vydávanie kníh má mnohé úskalia (Patrick Tomasso via Unsplash)

 
Tak hor sa za poznaním a pátraním po všetkom, čo vás zaujíma! V tomto článku, ktorý má na internete veľmi dlhú históriu, hoci dnes (na novej webovej stránke Enigmy) je už kratší ako predtým, nájdete o úskaliach vydávania kníh tie najkvalitnejšie informácie, k akým sa možno dostať.


Podobný článok: Máte otázku ohľadom kníh? Spýtajte sa knižnice!

Martin Užák | 03.03.2017